Konkretisasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Konkretisasi nyaéta dijieun tina kecap concretization tina akar kecap concretus (Latin) mibanda harti, nyaéta ngajadikeun teks panaluktikan leuwih jélas sakaligus leuwih lega jeung kalayan leuwih mangpaat. [1]Istilah konkretisasi mimitina diintroduksi ku Roman Ingarden (Teeuw,1998:190), dimekarkeun leuwih jauh ku Wolfgang Iser, Jan Mukarovsky, jeung Felix Vodicka.[1] Dasar nyangkeumna, nyaéta ti hiji pihak karya sastra miboga struktur anu objektip, tina pihak séjén struktur karya sastra éta sorangan ogé teu lengkep, loba ruang kosong. Témpat-témpat anu dimaksud éta nu dieusi ku pambaca, nyaéta salaku konkretisasi. Perbedaan, konkretisasi, realisasi nurutkeun pemahaman Iser, Mukarovsky, jeung Vodicka

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istilah Biografi karya Metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 392. ISBN 9786022297437.