Konvolusi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Dina matematika sarta, hususna, analisis fungsional, konvolusi nyaéta operator matematis anu ngajadikeun dua fungsi x1 jeung x2 jadi fungsi katilu nu dianggap salaku vérsi modifikasi tina fungsi-fungsi asal. Konvolusi mangrupa hiji alat matematika dina élmu statistik, citra, pamrosésan sinyal, sarta persamaan diférential.

Gambaran visual ngeunaan konvolusi.

Définisi[édit | édit sumber]

Konvolusi tina dua sinyal jeung , nu dilambangkeun ku nyaéta hiji sinyal anyar x(t) anu didéfinisikeun ku:

Sifat konvolusi[édit | édit sumber]

Konvolusi jeung fungsi [édit | édit sumber]

Téoréma konvolusi[édit | édit sumber]

Lamun atawa ngalambangkeun transformasi Fourier tina fungsi , atawa ngalambangkeun transformasi Fourier tina fungsi , sarta hiji konstanta, mangka:

sarta:

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wiktionary-logo-su-without-text.svg
Tempo convolution dina Wiktionary, kamus bébas.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Théory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993