Konvolusi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina matematika sarta, hususna, analisis fungsional, konvolusi nyaéta operator matematis anu ngajadikeun dua fungsi x1 jeung x2 jadi fungsi katilu nu dianggap salaku vérsi modifikasi tina fungsi-fungsi asal. Konvolusi mangrupakeun hiji alat matematika dina élmu statistik, citra, pamrosésan sinyal, sarta persamaan diférential.

Gambaran visual ngeunaan konvolusi.

Définisi[édit | édit sumber]

Konvolusi tina dua sinyal jeung , nu dilambangkeun ku nyaéta hiji sinyal anyar x(t) anu didéfinisikeun ku:

Sifat konvolusi[édit | édit sumber]

Konvolusi jeung fungsi [édit | édit sumber]

Téoréma konvolusi[édit | édit sumber]

Lamun atawa ngalambangkeun transformasi Fourier tina fungsi , atawa ngalambangkeun transformasi Fourier tina fungsi , sarta hiji konstanta, mangka:

sarta:

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wiktionary-logo-su-without-text.svg
Tempo convolution dina Wiktionary, kamus bébas.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Theory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993