Kotéka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Kotéka nyaéta pakéan keur nutup alat kelamin lalaki di jero budaya sabagéan panduduk asli Pulau Papua. Kotéka dijieun tina kulit waluh cai, Lagenaria siceraria. Eusi jeung siki waluh kolot dikaluarkeun tuluy kulitna dipoé. Sacara harfiah, kecap ieu boga makna "pakéan", asalna tina basa salah sahiji sélér bangsa di Paniai. Sabagéan séké sélér pagunungan Jayawijaya nyebutna holim atawa horim.