Kurva Hubbert

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kurva Hubbert, ngaran nu dipaké keur ngahargaan ka géofisikis M. King Hubbert, mangrupa derivatif tina kurva logistik.

Salah sahiji conto kurva Hubbert nyaéta:

Plot kurva Hubbert

Kurva Hubbert raket jeung susunan bentuk, sanajan asalna béda, probability density function tina sebaran normal. Kurva ieu asalna tina mode laju éxtraxi minyak bumi. Dumasar kana ieu modél, laju produksi minyak ditangtukeun ku laju sumur minyak anyar nu kapanggih; "penclut Hubbert (Hubbert peak]]" dina laju éxtraxi minyak bakal nuturkeun ku nurunna produksi minyak nepi ka béakna.

Catetan: keur diskusi leuwih jéntré ngeunaan minyak bumi, tempo dina artikel penclut Hubbert.