Lompat ke isi

Lémbér beureum

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Lémbér beureum
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
A. auricula-judae
Ngaran binomial
Auricularia auricula-judae

Lémbér beureum (Auricularia auricula-judae, sinonim Auricularia auricula, Hirneola auricula-judae) nyaéta salah sahiji spésies tina kelas supa geunyal Heterobasidiomycetes (jelly fungi) nu awak buahna boga warna coklat kolot semu beureum sarta wangunna jiga daun ceuli manusa.[1]

Awak buah boga tékstur geunyal sarta di alam bébas tumuwuh dina tangkal paéh anu baseuh sarta beueus.

Lémbér beureum garing ilahar dipaké dina sagala rupa asakan di Asia.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Galeri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buckzacki, Stefan (1982). Collins Gem Guide: Mushrooms and Toadstools.

Tumbu ka luar[édit | édit sumber]

  1. Heyne, K. (1913). De nuttige planten van Nederlandsch-Indië, tevens synthetische catalogus der verzamelingen van het Museum voor Technische- en Handelsbotanie te Buitenzorg. Museum voor Economische Botanie (Bogor, Indonesia): Batavia, Ruygrok. p. 7.  Disungsi 8 Agustus 2023