Lémbér beureum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lémbér beureum
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Fungi
Divisi: Basidiomycota
Class: Homobasidiomycetes
Order: Auriculariales
Kulawarga: Auricularaceae
Génus: Auricularia
Spésiés: A. auricula-judae
Ngaran binomial
Auricularia auricula-judae
(Fr.) J.Schröt.

Lémbér beureum (Auricularia auricula-judae, sinonim Auricularia auricula, Hirneola auricula-judae) nyaéta salah sahiji spésies tina kelas supa geunyal Heterobasidiomycetes (jelly fungi) nu awak buahna boga warna coklat kolot semu beureum sarta wangunna jiga daun ceuli manusa.

Awak buah boga tékstur geunyal sarta di alam bebas tumuwuh dina tangkal paéh anu baseuh sarta beueus.

Lémbér beureum garing ilahar dipaké dina sagala rupa asakan di Asia.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buckzacki, Stefan (1982). Collins Gem Guide: Mushrooms and Toadstools.

Tumbu ka luar[édit | édit sumber]