Ladu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ladu

Ladu ngaran kuéh nu dijieunna tina tipung tarigu diabrukkeun kana endog meunang ngopyok, geus dalit pisan kakara saeutik-saeutik digéléngan dirupakeun angka dalapan; saeunggeus digoréng kakara dikaluar ku gula bodas.[1] Ladu dikokolakeun sakitu rupa ku kituna jadi hidangan anu has sarta rasana anu béda jeung kadaharan séjénna. Mimiti diwanohkeun ku masarakat Malangbong Garut.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. RA,Danadibrata.2006.Kamus Basa Sunda. Bandung:Gawé bareng PT Kiblat Buku Utama jeung Universitas Padjadjaran.Kaca 382
  2. (id)[1](diakses tanggal 1 november 2011)