Liang irung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Liang irung nyaéta istilah pikeun nyebutkeun liang tina irung boh sabeulah atawa duanana, ti titik nyagakna éta liang nepi ka tungtung kaluaranna. Dina manuk jeung mamalia mah ieu liang téh aya tulangan nu nyagak atawa tulang rangu nu disebut turbinat, nu fungsina pikeun ngahaneutkeun hawa nalika engapan sarta ngaleungitkeun beueusna hawa nalika diseuseup. Lauk mah teu engapan liwat irungna, tapi mibanda dua liang irung sotéh pikeun ngambeu, jeung meureun, émang disebut liang irung.