LionsGate

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Lionsgate Entertainment Corporation nyaéta parusahaan hiburan Kanada nu geus eksis di incarnations béda. Pausahaan ieu diwangun dina Vancouver, British Columbia, tapi dumasar kana Santa Monica, California. Taun 2007, salaku tersukses parusahaan pilem komérsial sarta sebaran televisi bebas di Amérika Kalér.

Sajarah[édit | édit sumber]

Lionsgate didirikan dina 1995 ku Frank Giustra, hiji bankir investasi di Vancouver aya hoping capitalize dina industri pilem tumuwuh di kampung halaman na. Kompeni dibeuli sababaraha fasilitas produksi nyaeta leutik tur distributor, kaasup Montréal dumasar Cinepix Film Productions (CFP), Gambar Trimark sarta hususna artisan Hiburan (anu sorangan sakali cicing Hiburan , sarta saméméh ieu Vestron Gambar.

Éta kudu ngajual hak distribusi maranéhna pikeun Kanada sareng dibentuk Gambar maple, diadegkeun jeung dipiboga babarengan ku dua urut executives Singa Gate Brad Pelman na Laurie Méi.

Ieu kasuksésan kotak kantor heula dina pilem Amérika Psycho dina 2000, anu dimimitian trend pikeun ngahasilkeun sarta dikabaran film kontroversial pikeun Studio AS. Pilem lianna kasohor kaasup kasangsaraan , Dewata sarta monster , dogma , Saw sarta Michael Moore dokumenter Fahrenheit 9/11 ', nu jadi pangalusna-jual na pangluhurna film Studio.

Lionsgate maénkeun peran penting dina ko-pembiayaan tur bareng jeung rélativitas Media dina kalolobaan studio pilem anyar dikaluarkeun ku aranjeunna dina taun 2010 urang Jurus-Ass , jeung division rélativitas urang Rogue Gambar sarta Universal Pictures (parusahaan induk Rogue) salaku pasangan jempé, jeung sebaran parsial overseen ku Universal.

Lionsgate marengan hermansah sarta Gambar Cangkuang / Viacom, ogé mangrupa ko-boga EPIX, pilem nu nyalurkeun TV bayar anyar nu debut 30 Oktober 2009 di Verizon FiOS sistim IPTV, anu bakal nandingan jeung HBO sarta Showtime, dina 20 April 2008.

Lionsgate geus ngawanohkeun labél pilem kulawarga anyar, 'Singa Gate kulawarga Hiburan' . Film munggaran bisa dileupaskeun dina labél ieu bakal jadi Alpha na Omega . 'Singa Gate kulawarga Hiburan' bakal digabungkeun jeung aksi hirup jeung film animasi.

Dina 2009, Lionsgate marengan Sony Pictures Hiburan, Warner naros, Cangkuang sarta Metro-Goldwyn-Mayer, sahingga stock hulu (milik News Corporation, Néglasari Universal / Umum Electric sarta The Walt Disney Company) pikeun pilem sarta nempokeun TV. Lionsgate ogé ngomong maranéhna bakal ngamimitian digawé dina widang nyieun albeum musik, engké dina 2011.

Distribusi nu pilem panganyarna dipilih (non-di-imah) pikeun bayar-per-view na on pamundut nu geus di handapeun pengawasan Néglasari Universal Télévisi sebaran dina Universal Pictures (Universal resmi diayakeun salaku katuhu asal video jeung televisi pikeun loba film mimiti ti Lionsgate), sedengkeun nu sejenna bakal disebarkeun duanana pikeun sambungan kabel na disiarkeun televisi via Debmar-Raksa, division syndication Lionsgate urang.