Literasi media

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Literasi Media nyaéta kamampuhan pikeun mikaharti, nganalisis, sarta ngadekonstruksi hiji citraan media. Kamampuh ngalakukeun ieu hal dimaksudkeun sangkan pemirsa salaku konsumen media (kaasup barudak) jadi sadar (kahudang) kumaha cara mikawanoh média anu pantes diaksés jeung méré pangaruh positif.[1]

Literasi media aya tur mindeng dibahas dibahas lantaran média anu sering dianggap sumber bebeneran téh kalah nyumebarkeun hal anu sipatna pikahariwangeun, teu loba nu nyaho yén média boga kakuatan intelektual jeung jadi medium keur masarakat mikanyaho atawa paham kana hiji hal.Ku sabab palaku média bébas ngarekonstruksi fakta keur konteks kapentingan umum (pro Bono publico) jeung mangrupa bagian tina kabebasan pers (kabebasan pers) tanggung jawab fakta rekonstruksi aya di wartawan , nu geus sakuduna nétral teu kapangaruhan ku emosi jeung pamadegan anu sipatna subjektif.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Lessig, Lawrence . Bébas Budaya: Kumaha Big Media Maké Téhnologi jeung Hukum jeung curb Budaya jeung Control Kreativitas. Ieu 40-41
  2. Ashidisiregar.com: singket Nulis News Jurnalisme