Litotes

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Litotes istilah asal tina basa Yunani,hartina biasa,basajan;mangrupa salah sahiji wanda gaya basa . "ngahandapkeun". Maksud omongan dirèka dina wangun ungkara nganégatipkeun kecap sabalikna. Gaya litotés mindeng nimbulkeun ironi anu seukeut.[1]Contona:

"Manéhna téh apanan lain nu pangpinterna sadunya";

maksudna manéhna téh bodo.

"Éta lembur teu matak pikabetaheun ";

maksudna rarujit,teu aman,jsté.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Iskandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.