Luka Bunga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Luka Bunga téh nyaéta kumpulan puisi Luka Bunga (vii+108 kaca.), dijieun ku Slamet Sukirnanto (3 Marét 1941-23 Agustus 2014), medal mimiti taun 1991 ngaliwat penerbit Balai Pustaka, Jakarta.[1] Dina kumpulan aya 81 puisi, anu dibedakeun jadi 3 jenis anu jejerna Bunga Batu, Luka Bunga, jeung Bahtera Arwah.[1] Jejer kumpulan Luka Bunga di cokot tina salasahiji puisi anu jejerna sarua, "Luka Bunga":/ /luka bunga//disaksikan batu dan cahaya/ /pada danau berkata/ /tampunglah perihnya/ /.[1] Dina rangka bhinneka tunggal ika Sukirnanto saolah-olah hayang ngarékam sabagian gedé wilayah lemah cai, saperti : Kupang, pantai Sanur, Cipanas, sungai Musi, sungai Kapuas, pantai Bengkalis, Danau Toba, sungai Rokan, jeung sajabana.[1] (Maca ogé Sukirnanto, Slamet).

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istilah Biografi Karya Metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 426. ISBN 9786022297437.