Mémén

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mémén téh istilah buhun, hartina dalang.Ieu istilah kapanggih dina naskah Sunda kuno Sanghyang Siksa Kanda ng Karesian (1440 Saka; 1518 maséhi).

Unina:

"Hayang nyaho di sakwéh ning carita ma:Damarjati,Sanghyang Bayu,Jayaséna,Sédamana,Pu Jayakarma,Ramayana,Adiparwa,Korawasarma,Bimasora,Rangga lawé,Boma,Sumana,Kala Purbaka,Jarini,Tantri;

sing sawaték carita ma Mémén tanya (Hayang nyaho di sakwéh ning carita ma:Damarjati,Sanghyang Bayu,Jayaséna,Sédamana,Pu Jayakarma,Ramayana,Adiparwa,Korawasarma,Bimasora,Rangga lawé,Boma,Sumana,Kala Purbaka,Jarini,Tantri;nya sakur/sagala rupa carita mah tanyakeun ka dalang)".Tina ieu petikan bisa dicindekkeun yén alam harita di urang geus nyebar carita-carita anu ayeuna disebut carita wayang.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. Iskandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.