Matéri

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Matéri nyaéta unggal objék atawa bahan nu ngabutuhan ruang, nu jumlahna diukur ku hiji sipat nu disebat massa. Sacara umum bisa ogé didepinisikeun salaku hal anu ngabogaan massa jeung nempatan voume.

Matéri kasusun ku molékul-molékul, jeung molékul ogé kasusun ku atom-atom. Umumna Matéri bisa dipendakkeun dina opat tahap nu bénten, nyaéta padet, éncér, gas, jeung plasma. Ngan, aya ogé tahap matéri nu sanés, jiga Kondensat Bose-Enstein.

Rujukan[édit | édit sumber]

https://www.google.com/search?q=materi&oq=materi&sourceid=chrome&ie=UTF-8[édit | édit sumber]