Meme Internét

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Internet meme (; Citakan:Respell)[1] nyaéta naon waé nu jadi kasohor tina internét[2], contona gambar, vidéo, atawa malah jelema. Internét meme biasana kacipta lamun saurang jalma nyieun atawa ngunggah naon waé di internét, tuluy nyebar sacara luas. Kecap meme dicetuskeun ku Richard Dawkins taun 1976 tina bukuna kalawan judul The Selfish Gene.[1]

Deskripsi[édit | édit sumber]

Internét meme bentukna bisa mangrupa pranala, vidéo, gambar, laman wéb, hashtag, atawa ngan saukur kecap atawa ungkapan. Meme bisa sumebar ti hiji jelema ka jelema lainna ngaliwatan jaringan sosial, blog, surel, sumber warta, atawa layanan berbasis wéb.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b Dawkins, Richard (1989), The Selfish Gene (2 ed.), Oxford University Press, p. 192, ISBN 0-19-286092-5, We need a name for the new replicator, a noun that conveys the idea of a unit of cultural transmission, or a unit of imitation. 'Mimeme' comes from a suitable Greek root, but I want a monosyllable that sounds a bit like 'gene'. I hope my classicist friends will forgive me if I abbreviate mimeme to meme. If it is any consolation, it could alternatively be thought of as being related to 'memory', or to the French word même. It should be pronounced to rhyme with 'cream'.  Salah ngutip: Tanda <ref> tidak sah; nama "cream" didefinisikan berulang dengan isi berbeda
  2. Schubert, Karen (2003-07-31). "Bazaar goes bizarre". USA Today. http://www.usatoday.com/tech/news/2003-07-28-ebay-weirdness_x.htm. Diakses pada 2007-07-05 

Pranala luar[édit | édit sumber]