Mercedes Grand Prix

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Mercedes GP nyaéta salah sahiji tim nu ngiluan ajang balap mobil Formula hiji mulai ti taun 2010. Tim ieu asalna nyaéta tim Brawn GP nu jadi juara konstruktor F1 2009 sakaligus mawa pembalapna Jenson Button jadi juara dunia pembalap F1 2009.

Dina sasih November 2009, pabrikan mobil ti Jerman, Mercedes ngumumkeun yén perusahaanana geus meuli kapimilikan perusahaan Brawn GP, nu hartina ti mimiti taun 2010, tim Brawn GP bakal robah janten Mercedes GP.

Prototipe Mercedes GP

Mercedes sareng hiji perusahaan investasi Abu Dhabi diyakini tos meser 75 persen kapamilikan sahan tim Brawn GP, meskipun kitu Ross Brawn, pamingpin tim di taun 2009 bakal tetep ngajabat posisina. Isu nu santer nyatakeun yén Mercedes moal mempertahankeun juara dunia 2009 Jenson Button di timna taun 2010, tapi bakal ngagunakeun 2 pembalap jerman nyaéta Nico Rosberg sareng Nick Heidfeld[1].

Catatan[édit | édit sumber]

  1. http://sundayafternoonclub.blogs.topgear.com/2009/11/16/mercedes-gp/

Loka luar[édit | édit sumber]