Minemonic

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Minemonic mangrupa istilah mnemonic kawit ti nami Déwi Yunani kuno Mnemosye,déwi mémori.[1] Mémori diaku salaku kaparigelan méntal buhun dina sajarah kahirupan manusa.[1] Istilah mnemonic tos dikenal dina élmu matématika, ogé ku loba téknik, sapertos : imajinasi,asosiasi,lokasi,kecap konci,irama,akronim,akrostik,jeung sajabina.[1] Dina kahirupan sapopoé sok disebut titian kecap atawa jambatan keledai sapertos cara-cara kanggo émut warna palangi (mejikuhibiniu).[1] Dina kajian sastra lila istilah mnemonic sok dipaké babarengan jeung formula.[1] Boh formula ogé mnemonic diaku salaku dua cara anu dilakonan ku tukang ngadongéng jeung ngungkapkeun deui tradisi lisan.[1] Bédana,formula dipaké pikeun ngungkabkeun deui eusi panjang upama illiad jeung odyssey, mnemonic jang carita carita, masalah anu rélatif déét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 474. ISBN 9794192597.