Mnemonic

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mnemonic nyaéta salaku istilah menemonic asalna tina Dewi Yunani kuno Menmosyne, dewa memori.[1] Memori dianggap salaku pangabisa mental kolot dina sejarah kahirupan manusa[1]. Istilah mnemonic tos umum diwanoh dina ilmu matematika, malah mah ku rupa rupa téknik, sapertos: imajinasi, asosiasi, lokasi kata kunci, irama, akronim, akrostik, jeung sajabana[1]. Dina kahirupan sapopoe mineng ogé disebut titian kata atawa jembatan keledai kawas cara-cara jeker nginget keun warna pelangi (mejikuhibiniu).[1] Dina kajian sastra heubeul istilah mnemonic nu sok dipaké ku babarengan ku formula.[1] Boh formula atawa mnemonic dianggap salaku dua cara nu dilakukeun ku tukang carita pikeun ngungkapkeun deui tradisi lisan.[1] Bedana, formula dipaké pikeun ngungkapkeun deui carita panjang sapertos Illiad jeung Odyssey, mnemonic pikeun carita-carita, masala nu relatif pondok.[1] (Baca ogé Akrostikon; Formula; Kelisanan).

Rujukan[1][1]

  1. a b c d e f g h i Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istilah biografi karya metode. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 474. ISBN 9786022297437.