Modél statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

modél statistik dipaké dina statistik terapan. Tilu notasi dasar cukup keur ngajelaskeun sakabéh modél statistik.

  1. Urang milih satuan statistik keur kaperluan observasi langsung. Sababaraha observasi dina satuan waktu nu sarua disebutna panalungtikan longitudinal. Observasi tina sababaraha sipat statistik ngarupan cara ilahar keur nalungtik hubungan antara sipat hiji satuan.
  2. Urang mokuskeun kana populasi statistik satuan (atawa susunan) nu sarua tinimbang unggal satuan statistik. Survey sampling salah sahiji conto tina tipe ieu pamakéan.
  3. Urang museurkeun kana statistical assembly nu mana fungsi bagéan susunan tina satuan statistik. Psikologi salah sahiji conto nu nalungtik rada tina susunan satuan. modél nu ilahar dipaké dina tipe ieu panalungtikan nyaéta model respon-rangsangan.