Modulasi fase

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Conto modulasi fase. Gambar nu beulah luhur mintonkeun sinyal informasi (nu ditulis signal nu warnana beureum) jeung sinyal pamawa (carrier). Gambar beulah handap mintonkeun sinyal nu dimodulasi fase atawa kaluaran (output) nu dihasilkeun.

Modulasi fase (basa Inggris: phase modulation) nyaéta salah sahiji rupa modulasi sudut anu panyimpangan fase sakedapan dina pamawana proporsiaonal jeung sinyal informasi m(t), nyaéta:

di mana kp mangrupa konstanta panyimpangan fase, anu dinyatakeun dina radian per hijian m(t).

Ku kituna, urang bisa nganyatakeun sinyal modulasi sudutna sabagé:

xPM(t) =

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Théory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993