Moméntum sudut

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina fisika, moméntum sudut sacara intuitif ngukur sabaraha badag moméntum liniér anu ngarah ka kira-kira hiji titik nu tangtu anu disebut titik puseur; momén ti moméntum.

Rumus matematika basajan pikeun moméntum sudut ti hiji partikel ka titik puseur nu tangtu nyaéta:

L = r×p

di mana L nyaéta moméntum sudut partikel, r nyaéta posisi partikel anu dinyatakeun minangka véktor pindahan ti titik puseur, sarta p nyaéta moméntum liniér ti partikel éta.