Motinggo Busje

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Motinggo Busje nyaéta ngaran péna, ngaran keur leuleutikna Bustami Jalid.[1] Ceuk béja Motinggo asalna tina basa Minangkabau ‘mantiko’ hartina sok nyieun kaributan, teu boga kaéra, jsb.[1] Busje babar 21 Nopember 1937 di Kupangkota, Lampung, ngantunkeun 18 Juni 1999, dina yuswa 62 taun.[1] Motinngo teu mopohokeun kritik jeung tuduhan anu ditimpahkeun ka manéhna, nyaéta karya-karya populer népi picisan jeung ponografi, Busye kaasup pangarang anu produktip.[1] Karya-karyana boga audiéns nu tangtu, pepel ku amanat sarta pantes pikeun dibaca.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 istilah, Biografi, Karya, Metode, Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.