Multistage sampling

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Multistage sampling nyaéta bentuk kompleks tina cluster sampling. Ngagunakeun sakabel unsur sampel dina sakabéh klaster nu dipilih teu dimeunangkeun atawa teu penting. Dina kaayaan aturan ieu, nyokot sampel dina sababaraha tingkatan klaster jadi penting. Gantina maké kabéh unsur nu dipiboga ku klaster nu dipilih, panalungtik sacara acak milih unsur tina unggal klaster. Wangun klaster dina léngkah kahiji. Tangtukeun unsur mana nu dina jero klaster éta bakal dipaké, dina léngkah kadua. tehnik ieu remen dipaké lamun runtuyan lengkep sakabéh anggota dina populasi euweuh.

Nyokot sampel Probabilitas-sabanding-kana-ukuran mangrupa salah sahiji tipe nyokot sampel klaster multiléngkah. Dina métodeu ieu, pamilihan probabilitas unsur anu ditangtukeun dina klaster variasina tibalik jeung ukuran dina klaster.

Sanajan nyokot sampel sacara klaster jeung nyokot sampling ku cara ngabédakeun lapisan sampel meh ampir sarua, tapi sacara substansi duanana béda. Dina nyokot sampel ku cara ngabédakeun lapisan, sampel acak dicokot tina sakabéh lapisan, nu mana dina nyokot sampel sacara klaster ngan tina klaster nu ditalungtik, boh dina saléngkah atawa multiléngkah

Tempo oge : statistika, marketing research, quantitative marketing research, sampling, cluster sampling, simple random sampling, nonprobability sampling, systematic sampling, stratified sampling