Museum De Mata

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Museum De Mata atawa De Arca nyaéta salah sahiji museum anu aya di Yogyakarta, muséum ieu nyaèta muséum anu beda jeung muséum tina umumna, lamun kalobaan ngadangu kata muséum nyaèta tempat anu kumuh, anu ngabosenkeun jsb, tapi di muséum De Mata ieu arurang moal aya kata bosen sabab di ditu seuer spot poto anu moal ngabosenkeun hususna pikeun golongan generasi muda. Kaayaan anu sababaraha muséum nu aya ayana kitu alarming na teu jadi atraksi hébat, tapi kiwari geus loba tipe séjén muséum teu nyarupaan kana anu muséum heubeul. Kamajuan kali sarta leuwih kritis sémah ngeunaan jenis koleksi na kanyamanan nalika ngadatangan muséum nyieun jenis - jenis hiji muséum anyar pikeun muncul. Salah sahiji gaya anyar muséum ieu téh muséum De Mata perenahna di Yogyakarta, muséum ieu teu tetep benda - benda bersejarah anu boga nilai luhur tapi némbongkeun hiji gambar tilu diménsi jeung lukisan sakumaha bandingna. Kalayan konsép bentuk gambar tilu diménsi jeung kasempetan pikeun ngalakukeun Selfie sababaraha sudut musium, bakal narik generasi muda kirang condong ka rék didatangan hiji musium konvensional. tempat ieu dina naékna jeung loba jadi jejer paguneman loba jalma salian situs aya di Yogya salaku ratu boko situs sajarah, objek tina kuil di Yogyakarta, sarta yogya sajarah gudeg pisan kawentar.

Ngaran lengkep muséum ieu nyaéta De Mata trik Eyes Musium. Di ruangan muséum ieu aya sababaraha kumpulan muséum anu teu keuna keubul. Obyek di musium téh dina wangun gambar tilu diménsi, 4 sarta malah dimensi 5 diménsi. musium Sajarah De Mata dimimitian dina ngadegna tanggal 22 Désémber 2013. muséum De Mata boga 120 potongan gambar tilu diménsi jeung sagala rupa tema na lukisan nu fool panon, jadi paling katingali saolah-olah - sakumaha lamun bade kaluar tina pigurana berobah. lolobana gambar tilu diménsi anu karya pendiri Peter Kusuma sarta sababaraha karya - karya siswa seni ISI. lahan musium De Mata kira 1600 meter pasagi.Tujuan tina ngadegkeun muséum De Mata téh keur ngalaksanakeun difoto, dibere trend tina wabah Selfie di masarakat ulubiung luyu jeung motto muséum urang nyaéta “We Give You The Best Place To Take Your Pict”. Pendiri muséum ngaharepkeun yén kalawan pangwangunan gaya anyar ieu, mémang ngangsonan minat muda jang nganjangan rupa-rupa muséum di sagala rupa anu aya di Indonésia. Desain wangunan dijieun nyarupaan bentuk labirin sangkan nu datang teu bosen di jerona. Gambar - gambar tilu diménsi anu minuhan ampir tiap témbok bakal ogé diganti sacara berkala ngameh pangunjung heunteu bosen.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Retno, Devita. "Sejarah Museum De Mata De Arca (Museum 3D) Yogyakarta". Sejarah Lengkap (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-03-02.