NTSC-J

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Television encoding systems by nation, Countries that are using the NTSC system are shown in green.

NTSC-J nyaéta hiji sistim televisi analog television tur standar pidangan vidéo keur wewengkon Jepang.

Definisi tehnis[édit | édit sumber]

NTSC-J dumasar kana NTSC 'reguler', tapi rada béda. Level hideung jeung level blanking sinyal NTSC-J signal sarua (0 IRE), kawas dina PAL, standard vidéo liana, sedengkeun dina NTSC Amérika, level hideung rada leuwih luhur (7.5 IRE) ti batan level blanking-na. Ku alatan cara tembongna dina wangun gelombang, level hideung nu leuwih luhur disebut ogé pedestal.

Definisi pamasaran[édit | édit sumber]

Istilah NTSC-J diapke ogé keur ngabédakeun wewengkon dina kaulinan vidéo konsol (console vidéo games), nu maké televisi. NTSC-J dipaké minangka ngaran wewengkon kaulinan vidéo di Jepang -tuluy "J", Asia Tenggara jeung Koréa Kidul (saméméhna bagéan tina Asia Tenggara jeung Hong Kong, Taiwan, jsb.), du anu pangpandeurina jadi versi tarjamah Basa Koréa jeung Basa Cina.

Kaulinan nu dirancang minangka bagian tina wewengkon ieu moal jalan lamun dipaké dina hardware bagian NTSC-US, PAL (atawa PAL-E, "E" singgetan tina Eropa) atawa NTSC-C (keur Cina daratan) alatan béda regional jeung PAL SECAM dipaké ogé taun 90-an awal) jeung standar NTSC, tapi aya ogé proteksi hak cipta maké regional lockout nu diwangun dina sistim kaulina vidéo jeung kaulinana sorangan, minangka produk nu sarua nu isa diedit ku penerbit séjén ti hiji buana ka buana liana.

Tempo oge[édit | édit sumber]

Sistim televisi siaran

Jejer nu patali


Citakan:Tv-stub Citakan:Uncategorized stub