Nagara sosialis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Nagara Sosialis atawa Républik Sosialis (kadang disebut Nagara Buruh) nyaéta ngarujuk Kana Nagara anu sacara Konstitusi dimaksudkeun pikeun ajegna ideologi Sosialisme.

Di nagara-nagara Kulon (Éropa rejeung Amérika) istilah “Nagara Komunis” kadang dianggo kanggo ngarujuk kana Nagara Sosialis anu diparéntah ku kakuasaan partai tunggal khususna anu nganut kana ideologi Marxisme-Leninisme.