Nomor Pokok Wajib Pajak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Nomer Poko Wajib Pajeg (NPWP) nyaéta nomer nu dibikeun ka wajib pajeg keur kaperluan ngitung, nyetor, jeung ngalaporkeun pajeg nu jadi hutang dina hiji waktu sakumaha nu geus ditetepkeun dina ieu UU.

Mangpaat NPWP[édit | édit sumber]

  • Sarana dina administrasi pajeg.
  • Tanda pangwanoh diri atawa identitas wajib pajeg din angalaksanakeun hak reujeung kawajiban mayar pajegna.
  • Dituliskeun dina unggal dokumen pajeg.
  • Ngajaga kaertiban dina mayar pajeg tur pangawasan administrasi pajeg.

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Pasal 1 ayat 6 UU RI No. 28 taun 2007 ngeunaan Parobahan Katilu UU No. 6 taun 1983 ngeunaan Katangtuan Umum jeung Tatacara Pamajegan.