Obèng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rupa-rupa obeng

Obeng mangrupikeun alat anu dianggo pikeun ngencatkeun atanapi ngaleupaskeun sambel .

Jenis obeng[édit | édit sumber]

Aya sababaraha model obeng anu dianggo di saluruh dunya. Jenis anu umum di Indonésia nyaéta modél Phillips anu populér disebut plus (+) sareng obeng slotted anu sering disebat obeng (-) obeng. Jenis obeng anu sanés anu dianggo di nagara sanés kalebet Torx (héksagon bintang), héx ( héksagon ), sareng Robertson (kotak).

Satuan obeng[édit | édit sumber]

Umumna, seueur anu henteu terang unit ukuran obeng sahingga tiasa disebatkeun obeng éta ngan dibagi kana tilu ukuran: obeng alit, sedeng sareng ageung. Tapi henteu bénten sareng alat konci, obeng ogé ngagaduhan ukuran ukuran. Ditambah obeng, gaduh ukuran dumasar kana lolongna panon. Salaku conto, 1 x 75 hartosna mata plus point sareng gagang panjang 75 mm. Samentawis éta, 2x100 hartosna obeng obeng langkung blunter tibatan conto anu munggaran kalayan panjang cecekelan 100 mm. Sedengkeun obeng sirah datar, unit ukuran langkung gampil. Salaku conto, ukuran 5 x 75, anu hartosna lébar tip obeng 5 mm kalayan obeng panjangna 75 mm. Pamakéan obeng kedah merhatoskeun akurasi agul obeng sareng sekrup, supados sirah sekrup henteu gampang rusak. Panjang / pondokna obeng ogé kedah disaluyukeun sareng rohangan anu sayogi. Obeng anu nganggo cekelan pondok sering dianggo pikeun nyaluyukeun karburator atanapi bagian-bagian kalayan ruang damel terbatas.

Rujukan[édit | édit sumber]