Obrolan:Buana

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kang Kandar.. kecap 'buana' mah asana teh sami sareng 'en:world'. --- DiN 06:13, 7 Séptémber 2006 (UTC)

Baheula gé kuring téh rada mangmang, naha buana téh sarua jeung benua (Ind.). Tapi, sanggeus maca kamus konéng LBSS, kuring jadi yakin. Ceuk kamus LBSS, harti buana téh "lemah maneuh, daratan anu kacida legana", kalawan ditambahan ku katrangan "di dunya aya lima buana, nyaéta Asia, Afrika, Amérika, Éropa, jeung Ustrali", sedengkeun istilah buana panca tengah nujul ka "dunya" (dipaké ku para bujangga). --kandar 06:31, 7 Séptémber 2006 (UTC)