Obrolan:Tanjungkarya, Samarang, Garut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tanjung Karya, salah sahiji desa nu kaleubet kana pamarintahan kacamatan samarang kabupaten garut, nu lokasina kurang leuwih 10 km ti kota garut. di desa tanjung karya aya sababara kampung nyaeta : 1. Kampung Tanjung Singuru 2. Kampung Pakuhaji 3. Kampung Rantoen 4. Kampung Paseh 5. Kampung Bojong Sirna 6. Kampung Cibulakan 7. Kampung Awi Ligar 8. Kampung Cidadali 9. Kampung Ciseke 10. Kampung Makam Al-karomah 11. Kampung Pasir Muncang 12. Kampung Lembang

Mata pencaharian sapopoena warga di kampung salain pertanian (Palawija, sawah, hortikultura), dagang sebagian maranehna marantau ka kota jeung ka luar kota malahan aya nu ka luar jawa sareng luar negeri. Salah sahiji ciri khas desa tanjung karya nyaeta wargana kompak sareng tiasa diajak musyawarah. Ayeuna kampung tanjung singguru minangkana ibukota desa tanjung karya tos nunjukeun kaleuwihan lamun dibanding kampung-kampung lainna nyaeta ti kampung tanjung singguru seeur generasina nu tos janteun ABRI/TNI, sarjana (D3,S1) ti berbagai disiplin ilmu pendidikan ti perguruan tinggi swasta atanapi negeri. Masyarakat tanjung karya ayeuna maryogikeun sentuhan investor anu bisa ngamajukeun kahirupan roda perekonomian. Seueur potensi anu bakal bisa digali sareung dikembangkeun di desa tanjung karya.(bersambung)

salam,

Cecep Mutakin, S.Hut