Obrolan citakan:Rarangkén (Basa Sunda)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kang, leres teu, rarangken tengah teh aya opat: -ar-, -al-, -um-, -in-? Rarangken barung kumaha upami ditambihan mang--keun (manghandeueulkeun, mangnyaahkeun, jsb)? --Tedi 08:07, 9 Désémber 2007 (UTC)

  • -al- mah hasil alomorf (robihan sora) tina -ar-, upami dina kecap asalna parantos aya sora 'r'. Conto: -ar- + dahar --> dalahar.
  • 'Barung' bénten sareng 'gabung'.
    • rarangkén barung: upami salah sahiji rarangkén dileungitkeun, bakal taya hartina. conto upami dileungitkeun -keun: panghandeueul, pangnyaah.. janten anéh pan?
    • mang-...-keun kawitna tina N- + pang- ... -keun, janten anu barungna mah pang- ... -keun, digabung sareng N- -- 217.10.60.85 13:09, 10 Désémber 2007 (UTC)

OK deh, nuhun Kang --Tedi 00:27, 11 Désémber 2007 (UTC)