Obrolan kategori:Sunda

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

WALAHIR/PASANGRAHAN[édit sumber]

Walahir anu wilayana kapungkurmah ti Bumina Bapak Lurah Moh. Abidah dugika wahangan cianti ( Aki Iko ) etateh namina nu aslimah PASANGRAHAN nu hartosan jami pada nyangrah alias pada nyerah boh dina jajaten kanuragan atanami jajaten kaimuan lahir jeng batin, Contona : Aya sagoromolan rampong nu maksuna rek maok duit jeng pare waktu harita mah pare pas nu rek dirempongna nyatea ene Murtio, ene Murtio nu ngaguis gula kaung langsung nandak sangu tereus eta peueit teh di celek ku panangan, teus jang manga atuh dituang, eta rampong teuh bingung ente ahh.. langsung kabur ... jaman kapungkurmah nu namina munjang/ kemiri teh melahnateh ku huntu /gegel coba kumah waosnateh ... mani kuat kuat Banget


Mudrikah Putra Bapak H. ITOM & H. KOMARIAH wALAHIR