Onomatope

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Onomatope (basa Yunani: onomatope), nyaėta salah sahiji istiliah kabasaan anu patali jeung asal-usulna ngaran hiji hal, pamakėan kekecapan pikeun nurutan sora anu tangtu.[1] Aya sangkaan yén sababaraha kecap dina hiji basa téh mangrupa hasil tironan tina sora. Onomatope digunakeun sapanjang abad, Conto onomatope dina basa Sunda kaunggel ieu di handap.

  • Toké, sabab sora ieu sato toké toké.
  • Cakcak, sabab sorana cekcekcek.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensikiopedia 2000 Istilah Biografi Karya Metode. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 522. ISBN 9786022297437.