Opera sabun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Opera Sabun (soap opera) nyaéta di Indonesia umumna disaruakeun jeung sinétron atawa télénovéla kalayan tinimbangan aspék téhnis upamana pintonan anu ngaruntuy, nyaéta puluhan, ratusan, malah mah rébuan épisode.[1] Kitu ogé eusi jeung tujuan komérsial sarta ngairut minat saloba-lobana, jadi kirang diperhatoskeun aspék pangajaranna.[1] Luyu jeung istilahna, beda jeung sinétron atawa télénovéla opera sabun mibanda harti sorangan, nyaéta prosés kalahiranna di Amérika Serikat, dijieun ku Irna Phillips (Danesi, 2010:352) nu disponsoran ku pausahaan 'sabun' détergén.[1]Kalayan ayana diménsi komérsial, waktu pintonan, tujuan nu kudu dihontal geus ditangtukeun saméméhna, misalna nu dilakukeun bada soré nalika ibu-ibu rumah tangga keur istirahat.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istilah Biografi karya Metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 523. ISBN 9786022297437.