Organisasi Sastra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Organisasi sastra nya éta mangrupa hiji wadah nu kaorganisasi sacara formal saperti lembaga-lembaga nu aya di kahirupan sapopoé.[1] Tujuan na geus jentré pikeun ngahimpun anggota dina raraga nyangga sumébarna sastra, boh eta hasil tina panciptaan na jeung sumebaran atawa apresiasi sarta panilianna.[1] Dina hubungan ieu oge aya proses timbal balik antar karya sastra, boh tina hasil kreativitas imajinatif atawa ilmu pengetahuan nu saperti teori, kritik jeung sajarah sarta komponen organisasi eta sorangan.[1] Saperti nu di pikanyaho di Indonesia dugi ka kiwari ogé komponen acan lumangsung sacara saimbang. Salila eta ogé dua komponen teh acan mikeun apresiasi nu sa nyatana.[1] Panulisan jeung pamedalan karya sastra, misalna saolah-olah mangrupa kagiatan individual malah mah mereun ngan saukur kapuasan maneh, acan meunang pangrojong , boh sacara moral atawa finansial.[1] Salah sahiji organisasi profesi nu aub dina kagiatan sastra nya éta Himpunan Sarjana Kesustraan Indonesia (Hiski).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istilah Biografi karya Metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka pelajar. p. 524. ISBN 9786022297437.