Organisasi Sastra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Organisasi sastra nyaéta mangrupa hiji wadah nu kaorganisasi sacara formal saperti lembaga-lembaga nu aya di kahirupan sapopoé.[1] Tujuan na geus jentré pikeun ngahimpun anggota dina raraga nyangga sumébarna sastra, boh éta hasil tina panciptaan na jeung sumebaran atawa apresiasi sarta panilianna.[1] Dina hubungan ieu ogé aya proses timbal balik antar karya sastra, boh tina hasil kréativitas imajinatif atawa ilmu pengetahuan nu saperti téori, kritik jeung sajarah sarta komponen organisasi éta sorangan.[1] Saperti nu di pikanyaho di Indonesia dugi ka kiwari ogé komponen acan lumangsung sacara saimbang. Salila éta ogé dua komponen téh acan mikeun apresiasi nu sa nyatana.[1] Panulisan jeung pamedalan karya sastra, misalna saolah-olah mangrupa kagiatan individual malah mah mereun ngan saukur kapuasan maneh, acan meunang pangrojong , boh sacara moral atawa finansial.[1] Salah sahiji organisasi profesi nu aub dina kagiatan sastra nyaéta Himpunan Sarjana Kesustraan Indonesia (Hiski).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istilah Biografi karya Metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka pelajar. p. 524. ISBN 9786022297437.