Orhan I

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Orhan I

Orhan I nyaéta putrana Sultan Osman I. Orhan I, nalukkeun Nikaéa dina 1331 jeung Nikomedia dina 1337 sarta ngawangun ibu kota di Bursa. Dina jaman pamaréntahanna, Sultan Orhan I ngarobih struktur pamaréntahan, ngamodérnisasi militér, jeung mikawanoh mata uang anyar.

Orhan I pupus dina taun 1360 jeung masihan kasultanan ka putrana, Murad I.