Palung laut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Palung laut mangrupikeun déprési topografis sempit anu mangrupakeun bagian pangjerona tina dasar atawa lantai samudra. Fitur anu dipiboga ku palung beda sareng watés konvergén.[1]kalayan jerona langkung ageung 6.000 meter (ampir 20.000 suku), palung ngabentuk "zona hadal" dunya, anu namina Hadés, dewa Yunani tina kahyangan dunya, sareng 45% anu paling jero ti lautan global. Tapi, bagian paling jero lombang ngan ukur ngalambangkeun kira-kira 1% atanapi kirang tia total daérah. Léréng gunung anu lega sareng tembok lombang curam ngabentuk kalolobaan zona hadal, dimana tempat cicing unik manjang dina sagala rupa jerona aya rupa-rupa spésies, loba anu diantarana anyar atawa henteu dipikanyaho ku élmu.[2]

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. www.pemburuombak.com https://www.pemburuombak.com/berita/nasional/item/2215-ketahui-lebih-dalam-tentang-palung-atau-jurang-laut. Diakses tanggal 2019-11-16. 
  2. "Ocean Trenches - Woods Hole Oceanographic Institution". https://www.whoi.edu/ (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-11-16. 

Tempo ogé[édit | édit sumber]