Pananggalan radiométrik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pananggalan radiométrik (Radiometric dating) nyaéta hiji téhnik nu dipaké pikeun nangtukeun umur bahan dumasar kana pangaweruh laju uray isotop alami jeung kandunganana kiwari.

Aya sababaraha métode nu akurasina, béaya, jeung skala waktuna béda-béda.

Tipe-tipe pananggalan radiométrik[édit | édit sumber]

Dasar-dasar pananggalan radiométrik[édit | édit sumber]

Watesan téhnik ieu[édit | édit sumber]

Téhnik pananggalan modérn[édit | édit sumber]

Téhnik pananggalan jangka-pondok[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]