Panata acara

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Panata acara nyaéta istilah umum keur jalma anu ngatur hiji kagiatan atawa acara.[1] Panata acara mindeng disebut ogé pewara, pranata acara, atawa Master Of Ceremony (MC). [1] Pancén panata acara sacara umum patali jeung ngiberkeun acara anu keur lumangsung, ngatur acara sangkan tetep ngaruntuy luyu jeung aturan, jeung dina ngatur acara kudu niténan étika keprotokolan.[2]

Pancén utama[édit | édit sumber]

  • Narékahan ngajaga panitén pamiarsa sangkan nuturkeun runtuyan acara sacara gemet.[2]
  • Ngungkulan bangbaluh anu ngaganggu lumangsungna acara.[2]
  • Mantuan kahéngkéran jeung kakurangan panata calagara sangkan acara leuwih hadé.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Menulis, Komunikasi Praktis-; Berbicara; Blogging; Media; Humas. "Pembawa Acara: Pengertian dan Jenis-Jenisnya". Komunikasi Praktis. Diakses tanggal 2019-08-09. 
  2. a b c d http://aceh.kemenag.go.id/file/file/keghumas/jmkd1342521639.pdf