Pangisi sora

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pangisi sora nyaéta jalma anu nyadiakeun sorana (sora) pikeun tokoh kartun, pikeun radio, televisi, drama sora, kaulinan, pagelaran wayang, jeung acara.

Aktor sora ogé katelah salaku voice over talent. Ayeuna para palaku sora lain ngan ukur ngeusian radio, televisi, drama radio, tapi ayeuna para palaku sora ogé ngeusian sababaraha proyék séjénna saperti profil perusahaan, iklan, iklan digital, jeung réa-réa deui.

Ngembangkeun gancang industri lakonan sora parantos ngajantenkeun padamelan aktor sora pikaresepeun pisan pikeun seueur jalma. Kacatet loba jalma di Indonésia anu geus ngadaptar jadi voice actor di digital voice agents, saperti Inavoice, jeung voices.com. Kusabab minat anu ageung, sareng henteuna standar pikeun industri voice-over di Indonesia, aya dilema anu ageung pikeun pamaén industri voice-over sorangan.