Parameter lokasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Dina statistik, lamun kulawarga densiti sebaran diparaméterisasi ku paraméter nilai -skalar atawa -vektor μ mangrupa bentuk

fμ(x) = f(x − μ)

mangka μ disebut paraméter lokasi, sabab ieu nilai nangtukeun "lokasi" tina sebaran probabiliti.

Tempo oge[édit | édit sumber]