Paroki Santo Servatius Kampung Sawah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Paroki Santo Servatius Kampung Sawah atawa Gereja Kampung Sawah nyaéta téh jamaah Katolik nu aya di Kampung Sawah, Jakarta Timur.[1] Jamaah ieu téh umurna geus saabad leuwih.[2] Anggota jamaah ieu loba nu asalna tina suku Betawi.[2] Salah sahiji tradisi nu aya ti Paroki Santo Servatius Kampung Sawah nyaéta bebaritan atawa ayeuna disebut sadekah bumi.[3]

Tumbu Kaluar[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. A. Heuken. 2003. Gereja-gereja Tua di Jakarta. Jakarta: Yayasan Cipta Loka Caraka. hlm. 185-186.
  2. a b R. Kurris. 1996. Terpencil di Pinggiran Jakarta: Satu Abad Umat Katolik Betawi. Jakarta: Yayasan Obor Indonesia. hlm. 1-192.
  3. http://www.servatius-kampungsawah.org/