Pecinta alam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

GOOD MORNING.


Pecinta alam nurutkeun Kamus Umum Basa Indonésia (KUBI), kalimah Pecinta Alam diwangun ti dua kecap, Asih sarta Alam. Kecap “Asih” miboga opat harti, nyaéta: (1) Resep pisan, Nyaah bener, (2) Kaasih Pisan, Terpikat (3) Hayang pisan, Ngaharepkeun pisan (4) Hésé haté. Kecap “Pecinta” sorangan miboga harti “Jalma-jalma Anu Pohara Resep Baris”. Samentara alam anu asalna tina kecap Arab, dina bahas urang ngembang jadi sawatara harti, kawas: Sagala anu aya diwiati sarta bimi ; Lingkungan kahirupan ; sagala hal anu kaasup dina hiji lingkungan sarta dianggep minangka hiji kautuhan.