Pitulung:Ngahijikeun jeung Mindahkeun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ngahijikeun jeung mindahkeun nyaéta dua aspék dasar pikeun mekarkeun, strukturisasi jeung ngarobah wangun artikel-artikel di Wikipedia. Ngahijikeun nyaéta prosés manual ngahijikeun dua kaca anu sarupa atawa mubazir jadi hiji. Mindahkeun nyaéta ngaganti ngaran hiji kaca ku ngaran anyar.

Ngahijikeun[édit | édit sumber]

Alesan ngahijikeun[édit | édit sumber]

Maksud utama tina ngahijikeun téh pikeun nyiptakeun konteks anu merenah. Upama bahasan-bahasan anu aya leuwih hade digabungkeun dina hiji konteks obrolan, mangka éta bahasan téh bisa digabungkeun kana hiji artikel.

Upama Anjeun ngalakukeun hal éta lantaran hiji artikel pondok teuing, nu antukna mungkin teu cukup informatif, mangka upaya ngagabungkeun bakal leuwih wijaksana daripada ngahapus. Tangtuna baé, ngamekarkeun artikel leuwih hadé, tapi teu sakabéh artikel bisa dimekarkeun kalawan gampang.

Lampah ngagabungkeun téh kudu salawasna ninggalkeun tanda redirect dina tempat asalna. Komo lamun Anjeun ngarasa éta hal teu perlu, tapi angger kudu dilakukeun sabab lampah redirect moal matak ngarugikeun.

Saat melakukan penggabungan menjadi satu konteks, anda mungkin akan menyadari bahwa informasi yang akan digabungkan telah ada di artikel tujuan. Dengan demikian anda bisa langsung memberikan redirect saja, silakan lihat keterangan di bawah.

Dina waktu ngahijikeun artikel jadi hiji kontéks, Anjeun mungkin sadar yén informasi anu digabungkeun geus aya dina artikel tujuan. Ku kituna, Anjeun bisa langsung nyieun tanda redirect baé. Salengkepna, mangga baca katerangan ieu di handap.

Cara ngagabungkeun[édit | édit sumber]

  1. Téang kana sumber artikel (misal "Lionel Hutz").
  2. Dina bagian luhur artikel, klik pilihan "sunting"
  3. Buka artikel tujuan (misalna "Karakter-karakter dina Kartun The Simpsons") dina jandela (atawa browser tab, lamun Anjeun nyadiakeun). Sunting ogé bagian ieu.
  4. Blok, cut jeung paste eusi artikel sumber kana artikel tujuan.
  5. Blok jeung kopi judul artikel tujuan.
  6. Dina artikel sumber, ketik "#redirect [[JUDULARTIKEL]]" (tanpa tanda kekenteng, ganti JUDULARTIKEL ku judul artikel tujuan).
  7. Di bagian ringkesan suntinga, tuliskeun katerangan saperti: digabung kana (JUDULKACA)
  8. Simpen kaca sumber (satuluyna ieu kaca statusna geus digabungkeun, jeung unggal dibaca bakal dipindahkeun kana artikel tujuna)
  9. Klik 'Témbongkeun Sawangan' dina artikel tujuan.
  10. Ropéa artikel tujuan sangkan layoutna konsisten.
  11. Dina bagian ringkesan suntingan ketik kalimah upamana: digabung jeung ARTIKELSUMBER.
  12. Simpen artikel tujuan. Perhatikeun yén artikel ieu moal miboga riwayat suntingan artikel sumber, (katerangan ieu aya dina artikel sumber).
  13. Pecakan (cobaan) deui pikeun mastikeun prosés ngahijikeun geus sampurna. Anjeun kudu bener-bener dipindahkeun kana artikel tujuan upama muka artikel sumber.