Pontius Pilatus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kristus nyanghareup ka Pilatus, Mihály Munkácsy, 1881

Pontius Pilatus (Πόντιος Πιλᾶτος, Pontios Pīlātos) téh Prefek (atawa gupernur) ka-5 ti Provinsi Iudaéa Kakaisaran Romawi, ngajabat taun 26–36 M, pas jaman kaisar Tiberius.[1][2] Manéhna anu ngawakilan pamaréntahan Romawi di Yerusalém pikeun ngadilan Yésus Kristus anu ditéwak di Taman Getsemani. Sanggeus nyalidikan perkara Yésus, Pilatus ngaku yén manéhna teu manggihan kasalahan nanaon ngeunaan Yésus. Ngan Pilatus teu mampuheun pikeun ngabébaskeun Yésus sababari kitu, malah sabalikna manéhna matuh kana kahayang warga pikeun nyalibkeun Yésus.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]