Prahasta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prahasta nyaéta anak prabu Somali di Aléngka, adi ti Déwi Sukesih (Indungna Rahwana), Kumbakarna, Sarpakenaka, jeung Wibiksana.[1]Prahasta diangkat jadi patih di Aléngka, waktu éta nagara dirajaan ku Rahwana.[1]Prahasta téh hiji raksasa nu gagah sarta boga sipat satia jeung jujur.[1]Dina perang di Aléngka, perlaya ku Anila ditarok sirahna ku tugu tepi ka ancur. [1]Éta tugu téh beulah, terus ngajanggélék jadi Déwi Indradi.[1][2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Djajakusumah, Gunawan (2010). Leksikon Pawayangan. Bandung: Puspawarna. p. 100. 
  2. Ruhaliah (2010). Sajarah Sunda Saméméh Taun 1945. Bandung: JPBD UPI Bandung. p. 123.