Prediksi interval

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Prediction interval)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dina statistik, prediksi interval ngahasilkeun hubungan nu sarua dina observasi nu bakal datang yén interval kapercayaan ngalahirkeun paraméter populasi nu teu ka-observasi.

Conto[édit | édit sumber]

Anggap sampel dicokot tina populasi sebaran normal. Populasi mean jeung simpangan baku teu dipikanyaho sajaba duanana bisa di-estimasi dumasar kana sampel. Hal ieu diperlukeun keur prediksi observasi saterusna. Anggap n jadi ukuran sampel; anggap μ jeung σ populasi méan jeung simpangan baku nu teu katalungtik. Anggap X1, ..., Xn, jadi sampel; anggap Xn+1 observasi saterusna nu bakal diprediksi. Maka

jeung

Saterusna geus ilahar ditunjukkeun ku

mibanda sebaran-t student nu mibanda n − 1 tingkat kabébasan. Akibatna

nu mana A nyaéta percentil 100(1 − (p/2))th ti sebaran-t student nu mibanda n − 1 tingkat kabébasan. nu mana angka

nyaéta the titiktungtung tina 100p% prediksi interval keur Xn+1.

Tempo oge[édit | édit sumber]

Seymour Geisser