Program Evaluation and Review Technique

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Grafik raramat PERT tina hiji proyek tujuh bulan kalayan lima kajadian penting (10 tepi ka 50) jeung genep kagiatan (A tepi ka F).

Program (atawa Project) Evaluation and Review Technique, ilaharna disingget PERT, nyaéta hiji modél manajemen proyek di dirarancang keur nganalisis tur nunjukkeun tugas nu kalibet pikeun ngarengsekeun hiji proyek.

Sawangan[édit | édit sumber]

PERT nyaéta hiji cara keur nganalisis tugas-tugas dina raraga ngarengsekeun hiji proyek, hususna wanci nu dibutuhkeun keur ngarengsekeun éta tugas, sarta ngidentifikasikeun wanci pangsaeutikna pikeun ngarengsekun sakabe proyek.

PERT dimekarkeun utamana keur ngabasajankeun rarancang jeung jadwal tina hiji proyek kompleks nu gedé. PERT bisa ngahijikeun kahenteupastian ku jalan ngamungkinkeun ngajadwal hiji proyek sok sanajan henteu nyaho sagemblengna detil jeung lilana sakabéh aktivitas. PERT leuwih mangrupa hiji tehnik nu orientasi kana event tinimbang orientasi kana mitembeyan jeung rengsena, tur dipaké dina hiji proyek nalika wanci mangrupa faktor utama tinimbang béaya. Diterapkeun kana infrastruktur nu kacida gedéna, saharitaeun, kompleks, jeung henteu rutin sarta proyek-proyek panalungtikan jeung Pangembangan.

modél proyek ieu harita mangrupa modél munggaran dina golonganana, binangkitna deui manajemen saintifik, nu kapanggih ku Frederick Taylor "Taylorisme" jeung dihadéan ku Henry Ford "Fordisme". Critical path method Pausahaan DuPont kapanggih dina wanci nu ampir sarua jeung PERT.

Tempo oge[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Bacaan salajengna[édit | édit sumber]

  • Project Management Institute (2003). A Guide To The Project Management Body Of Knowledge (3rd ed. ed.). Project Management Institute. ISBN 1-930699-45-X. 
  • Klastorin, Ted (2003). Project Management: Tools and Trade-offs (3rd ed. ed.). Wiley. ISBN 978-0471413844. 
  • Kerzner, Harold (2003). Project Management: A Systems Approach to Planning, Scheduling, and Controlling (8th Ed. ed.). Wiley. ISBN 0-471-22577-0. 
  • Milosevic, Dragan Z. (2003). Project Management ToolBox: Tools and Techniques for the Practicing Project Manager. Wiley. ISBN 978-0471208228. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]