RAYAT,CARITA

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Carita rayat atawa carita balaréa nyaéta warnaning carita heubeul anu sumebar dimasyarakat tatapa ku cara lisan,bari teu kanyahoan saha pangarangna (anonim).[1] Ku lantaran nyebarna lisan,bisa jadi ngalaman rupa-rupa raéhna (ngurangan,nambahan,jsté) sarta bisa jadi nimbulkeun versi.[1] Anu kagolong carita rayat umumnamah dongeng,legenda,jeung mite.[1] Dongeng-dongeng anu katingalina ciptaan anyar ogé bisa keneh kaasup carita rayat asal geus sumebar di masarakat sarta anonim.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.