Rancangan percobaan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Statistikawan nu ngamimitian mikirkeun métodeu keur désain percobaan nyaéta Sir Ronald A. Fisher. Anjeunna ngajelaskeun kumaha tes hypothesis hiji wanoja ngabédakan mana nu mimiti diasupkeun kana cangkir antara susu jeung gula. Katempona siga hal nu sapele, cara anjeunna keur ngagambarkeun ide penting dina désain percobaan.

Désain percobaan diwangun dumasar kana analisis varian, kumpulan modél nu varianna diobservasi dibagi-bagi kana sababaraha komponen, dumasar kana faktor nu béda saperti diestimasi jeung/atawa di tes.

Pangwangunan téori modél liniér nuturkeun sarta ngaleuwihan kasus nu ditalungktik saméméhna. Kiwari, uraian téori nu leuwih jéntré dina aljabar abstrak jeung kombinatorika.

Baca ogé ngarencanakeun panalungtikan statistiksurvey samplingvariabel indepéndenvariabel depénden

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]