Randegan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Randegan nyaéta pegatna atawa ereunnan kedaling lisan pikeun saheulaanan sangkan nimbulkeun wirahma nyarita atawa maca.[1] ku lantaran kitu, laguna tacan turun (mungkas).[1] Ragragna randegan di antran dua kecap di tengah ungkara atawa di antara padalisan.[1] Merenahkeun randegan pohara pentingna dina déklamasi atawa maca puisi (poerty réading) sabab milu nendeskeun harti, léotan wirahma, atawa éndahna puisi.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Iskandarwassid (2015). Kamus Istralah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunken. ISBN 978-602-7785-78-6.